top of page

ADHD

Je rijbewijs met ADHD

Met adhd, add of een ander concentratiestoornis 

(verder aangegeven als ADHD ) kan jij bij gebleken medische geschiktheid, net als ieder ander je rijbewijs halen.

ADHD en Autorijden vergt aandacht, concentratie, planning, beheersing en rekening houden met elkaar.

Informatie van het CBR over adhd:

Hoe kan ik rijden met adhd

ADHD een iets andere wijze van informatieverwerking hebben, gaat het aanleren van het autorijden soms wat minder vanzelfsprekend. Dit vraagt een wijze van rijles die een speciaal op jou afgestemde aanpak vereist. De rijinstructeurs van Rijschool Thomas zijn gecertificeerd om personen met ADHD les te geven. En inmiddels hebben wij al veel ervaring met het succesvol begeleiden van leerlingen met concentratieproblemen naar het rijexamen. Wij beloven, en zetten ons daarvoor dan ook volledig in, dat ook jij je “roze pasje” zo vlot mogelijk kan gaan halen.

ADHD en Autorijden

Rijles met ADHD

Bij ADHD speelt het richten van de aandacht een grote rol, waarbij er ook nog eens hyperactiviteit en/of impulsiviteit komt kijken.

  • Er wordt, tijdens de rijles, gelet op hoe vaak en op welke momenten jij je aandacht verliest en geven je aanwijzingen hoe je je aandacht erbij kunt blijven houden. Ook kijken we waar uitdagingen/spanningen zich voordoen.

  • Naast het leren besturen van de auto, helpen we je ook om je aandacht te richten op wat belangrijk is in het verkeer. Ten tweede leren we je het herkennen van je eigen onrust en/of impulsiviteit tijdens het rijden. Daarbij zoeken we gezamenlijk hoe het ontstaat en hoe jij het zelf zou kunnen vermeiden of verminderen.

ADHD.jpg

Aan de ouders/verzorgers

Rijbewijs ADHD


Om onze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens de rijlessen, is het belangrijk om inzicht te hebben in de manier van denken en doen van de leerling. Hiervoor hebben wij na een gratis proefles een gesprek met de leerling zelf en/of de ouders / verzorgers om ten eerste u en de leerling uit te leggen hoe wij lesgeven en om verdere informatie uit te kunnen wisselen.

De leerling krijgt van ons op een respectvol en plezierige manier gestructureerd autorijles. Ons doel is dat wij de leerling op verantwoorde wijze de vaardigheden van het autorijden en verkeersdeelname bijbrengen zodat de leerling gereed is voor het rijexamen.

landscape.jpg

Uitgelichte recensies

Jan uit Amersfoort

Hele fijne rijschool, ziet goed waar je nog aan kan werken en de omgang is erg prettig.

Absolute aanrader !

ADHD

Eline uit Amersfoort

Ik zou Michael Thomas aan iedereen aanraden die echt goed wil leren auto rijden.
Ik kwam bij Michael terecht nadat ik met mijn adhd en faalangst, helaas te lang bij een mindere instructeur had gelest. Michael was echt een verademing. Hij legde alle stappen van het autorijden heel helder uit, soms met tekeningen, soms met ezelsbruggetjes, maar altijd vanuit een heldere logica waardoor de dingen goed te onthouden zijn. 
Door zijn manier van lesgeven begon ik steeds beter te begrijpen wat autorijden in hield en hierdoor ging ik me steeds zekerder voelen op de weg.
Michael is een prettige vriendelijke rustige instructeur die zich voor de volle honderd procent inzet voor wat jij nodig hebt die les. Zo merk je duidelijk dat je telkens stappen maakt en de zwakke punten in je rijstijl verbeterd.

ADHD / Faalangst

Logo rijschool.png
bottom of page