top of page

Faal- Rijangst

Rijangst / Faalangst?

 

Heb je last van angsten, dan is dat zeker geen probleem bij Rijschool Thomas. Wij zijn namelijk gecertificeerd om je te kunnen helpen jouw angsten in de auto / het verkeer de baas te worden. 

Inmiddels hebben wij veel ervaring met leerlingen die faal- of rijangst hebben. Angst tijdens het autorijden is erg vervelend en kan gevaarlijk zijn, maar kan overwonnen worden!

 

En daar helpen we je graag bij tijdens onze rijlessen.

Faal- of Rijangst.jpg

Wat is rijangst?

 

Rijangst kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het zijn dat iemand al jaren een rijbewijs heeft, maar te weinig gereden heeft. Doordat iemand, voor bijvoorbeeld werk, meer tijd in het verkeer moet doorbrengen en de drukte niet meer gewend is, kan ineens de spanning en/of onzekerheid toeslaan. Eerst rijdt men nog probleemloos duizenden kilometers per jaar en durft dan plotseling niet meer in te voegen op de snelweg of wordt angstig als er een vrachtauto voorbij moet worden gereden of een tunnel ingereden moet worden.

Faal-rijangst.jpg

Oorzaak Angst in het verkeer?


De oorzaak van rijangst in het verkeer kan mogelijk ontstaan door een negatieve rijervaring. Maar het kan ook ontstaan door (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering van een persoonlijke situatie. Oorzaken van rijangst zijn heel divers, maar de symptomen zijn veelal gelijk.
Symptomen kunnen zijn: 

 • transpireren 

 • trillen

 • hartkloppingen

 • hoofdpijn

 • tunnel visie

 • hyperventileren

 • verkrampte spieren

 •  enz....

Op het moment dat men door een van deze symptomen overvallen wordt, kan de controle over de auto verloren worden, met alle gevolgen van dien.

Wat is faalangst?

 

Faalangst is dat je bang bent om iets niet goed te doen in situaties waarin je beoordeeld wordt of denkt beoordeeld te worden. Vaak heb je dan de drang om die situaties uit de weg te gaan.

Angst krijgen om te mislukken kan zich uiten als je bijvoorbeeld een proefwerk moet maken, een spreekbeurt moet houden, een vraag moet stellen, iets moet voordragen en natuurlijk ook voor een examen. Deze vorm van angst kan soms vervelende vormen aannemen zoals bijvoorbeeld:  

 

 • hartkloppingen

 • zweten

 • maagklachten

 • darmklachten

 • hoofdpijn

 • slapeloosheid

 • hyperventilatie en/of trillen

En nu?


Als jij je in het bovenstaande herkent, weet dan dat je er niet alleen voor staat. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen met rijangst, angst in het verkeer of parkeerangst. Het enige verschil tussen jou en al die andere 999.999 is dat zij niet de keus hebben gemaakt om hulp te zoeken. 
 

De oplossing!

Jouw faalangst of rijangst kunnen we samen overwinnen, zodat jij de controle tijdens het autorijden (terug) krijgt!
Ik sta graag tot je beschikking om eventuele vragen die je nog hebt te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend informatie door te bellen of onze contactformulier in te vullen.

Contact

landscape.jpg

Uitgelichte recensies

Anneke uit Amersfoort


Ruim 25 jaar rij-ervaring en dan ineens niet meer de snelweg op durven....gelukkig was daar Michael! Het duurde even voordat ik de stap durfde te zetten, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!
Er was meteen een klik. Michael straalt rust en vertrouwen uit, houdt van een gezellig praatje en van humor! Zo waren de lessen altijd heel plezierig.
Ik ben Michael echt dankbaar dat hij mij het vertrouwen weer heeft teruggegeven. Natuurlijk heb ik dat zelf gedaan, maar met hem naast mij durfde ik het weer aan. Daarnaast kreeg ik ook nog veel waardevolle tips. Zo'n rij-instructeur gun je iedereen!

Dank Michael!!

Rijangst

Marc uit Amersfoort

Na een nare eerdere ervaring tien jaar eerder, besloot ik na veel twijfelen een poging te wagen bij de rijschool van Michael. Eigenlijk was ik er van overtuigd dat het halen van een rijbewijs een bijna onmogelijke opgave zou zijn. De nare ervaring van eerder zat nog steeds stevig in mijn hoofd.

Rijschool Thomas zegt zich te specialiseren in mensen met (onder andere) nare eerdere ervaringen en faalangst. Dit was de reden om voor deze rijschool te kiezen en dit heeft zich uitbetaald! Michael legt uiterst rustig uit, schroomt niet dit meermaals te herhalen en stelt je wanneer nodig op je gemak. Dit hielp ontzettend! Bovendien is het een hele gezellige man, met wie je tijdens je les ook genoeg kunt lachen.

 

Ik heb ontzettend veel van Michael geleerd en zou hem aan iedereen aanraden! Als je twijfelt, je angstig voelt of niet zeker weet of je het wel kan, neem dan een proefles bij Michael! Het is mij uiteindelijk ook gelukt mijn rijbewijs te halen!

Faalangst

Kim uit Bunschoten / Spakenburg

Via mijn broertje ben ik bij Michael terecht gekomen. Een rij-instructeur die altijd rustig blijft en niet boos wordt of gaat schreeuwen als je iets verkeerd doet. Dat is zeker iets wat ik nodig had, anders klap ik dicht. Vol trots mag ik zeggen dat ik geslaagd ben! 
Zonder Michael was dit nooit gelukt!

Bedankt voor alles! 🙂

Faalangst

Logo rijschool.png
bottom of page