top of page

Opfrisles

Een opfrisles of cursus autorijden voor (ouderen óf jongeren) regio Amersfoort


Een opfris rijles of cursus nodig?

  • Heb je je rijbewijs maar toch te onzeker achter het stuur?

  • Wil je veiliger rijden?

  • Durf je de parkeergarage niet in of durf je niet te parkeren?

  • Ben je als oudere niet meer gewend aan het drukke verkeer van tegenwoordig? 

  • Wil je misschien "Het Nieuwe Rijden" aanleren.


Dan kan een opfris rijles/cursus net datgene zijn wat je nodig hebt om je zelfvertrouwen en het verkeersoverzicht en inzicht weer terug te krijgen.

Zelfvertrouwen


Wat zou het toch fijn zijn als je, na je opfriscursus autorijden, zelfverzekerd, met de auto volledig onder controle, de weg weer op kan zonder angst voor bijvoorbeeld rotondes, parkeren, invoegen of het rijden op de snelweg.

Voor wie is eigenlijk een opfriscursus?


Automobilisten (jongeren of ouderen) die:

  • Na het behalen van hun rijbewijs, een tijd niet meer hebben gereden.

  • Soms tientallen kilometers omrijden om de snelweg maar te mijden.

  • Moeite hebben of bang zijn om de auto in te parkeren.

  • Meer willen weten over "Het Nieuwe Rijden".

  • Onzeker zijn vanwege de snel veranderende verkeersregels en het drukker wordende verkeer.

 

Kortom, iedereen die zich onzeker voelt achter het stuur.

Werkwijze opfriscursus


In een gratis (telefonisch) overleg bespreken we de punten die je lastig vindt of waar je bang voor bent. Aan het einde van het gesprek maken we een afspraak voor een proefles. Aan het eind van de proefles bespreken we hoeveel lessen je waarschijnlijk nodig hebt.

Om weer het juiste inzicht te krijgen in het autorijden, geven wij tijdens de opfrisles of cursus de noodzakelijke adviezen en leren we je de vereiste handelingen op een juiste manier uit te voeren. Uiteraard worden de handelingen zodanig geoefend zodat je weer het juiste inzicht of kennis krijgt waardoor het vertrouwen toeneemt of de angst afneemt.

Is een opfriscursus autorijden wel wat voor mij?


Wij snappen dat het moeilijk is en dat je waarschijnlijk gêne hebt om die eerste stap te zetten om hulp te zoeken voor wat je lastig vindt of angst voor hebt tijdens het autorijden. Maar wij vinden dat je trots op jezelf kunt zijn omdat je nu erkend hebt dat je een probleem hebt en dat dat probleem nu maar eens aangepakt moet worden door hulp hiervoor te vragen.

Opfriscursus-autorijden-ouderen.jpg

Rijschool Thomas vindt het in ieder geval niet raar dat iemand de veiligheid in het algemeen en het plezier van het autorijden voorop stelt. Wij staan voor je klaar om eventuele vragen, die je hebt, te beantwoorden.

Wil je meer informatie of een opfrisles proefles aanvragen, neem dan nu die stap en vul ons contactformulier in. 
Wij bellen je daarna zo spoedig mogelijk (meestal dezelfde dag nog) om je vragen te beantwoorden tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe wij, samen, jouw probleem gaan aanpakken waardoor je zo snel mogelijk weer op een ontspannen manier kunt autorijden.

landscape.jpg

Uitgelichte recensies

Anneke uit Bunschoten / Spakenburg

Ik heb bij Michael een opfriscursus gedaan, het rijden op de snelweg vond ik niet prettig en reed daardoor ook vaak met een omweg naar mijn bestemming! Dankzij Michael is mijn angst hiervoor verdwenen. 
In de auto een ontspannen sfeer. Michael deed op enkele punten de oefening eerst voor en vertelde daarbij duidelijk wat hij deed en waar ik op moest letten. Daarna was het mijn beurt, ook hier duidelijke en rustige instructie wat en hoe ik het moest doen.
Mijn angst is verdwenen en ik kan weer in vrijheid de snelweg op!

Bedankt Michael

 Opfriscursus / Rijangst

Suzanne uit Den Dolder

Ik ben bij Michael Thomas terecht gekomen toen ik op zoek was naar een opfris- / rijangstcursus. Ik had ruim een half jaar daarvoor mijn rijbewijs gehaald, maar ik durfde niet te rijden. Ik was op zoek naar een rustige, bekwame instructeur die mij kon helpen om over mijn rij-angst heen te komen en die tegelijkertijd mijn rijvaardigheden nog wat kon bijschaven. Ik bleek bij Michael aan het juiste adres te zijn.
Ik heb hem leren kennen als een zeer vriendelijke, rustige en goede rijinstructeur. Zijn lesopbouw is prettig; van een rustige omgeving, naar steeds complexere situaties, waarbij hij direct tips en trucs aanbiedt om de rust achter het stuur te bewaren.
Het invoegen op een drukke weg, fileparkeren, achteruit inparkeren en de hellingproef bleken ineens veel makkelijker te zijn dan ik dacht, nadat Michael mij enkele zeer nuttige handvatten had gegeven. Michael geeft eerlijk en op een prettige manier aan waar je nog aan kunt werken, maar geeft ook zeer regelmatig aan wat allemaal goed gaat, wat erg goed is voor je zelfvertrouwen.

Michael, hartelijk dank voor je ondersteuning!

Opfriscursus / Rijangst

Erik uit Bunschoten / Spakenburg

Ik had al enkele jaren mijn rijbewijs maar had in die tijd nauwelijks gereden. En eerlijk gezegd was ik er ook een beetje bang voor om weer te gaan autorijden. Ik heb Rijschool Thomas gebeld voor een opfriscursus. Nu bleek Michael Thomas rustig en een topper van een rijles instructeur die me in 4 lessen weer helemaal opgefrist had om de weg weer op te kunnen. Ik was ook daarna niet meer bang om te rijden.

Heel erg bedankt Michael

Opfriscursus

Logo rijschool.png
bottom of page